Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT |

Region SyddanmarkAutismecenter Syddanmark

Kirkevej Værkstedet

Målgruppe

Målgruppen er borgerne i Hus A og Hus C på Kirkevej i Kværndrup.

Målsætning

Målet er at støtte den enkelte borger i en alsidig udvikling, og at borgerne styrker og vedligeholder deres færdigheder.

Pladser

 Værkstedet på Kirkevej er normeret til 20 borgere. Værkstederne er i gåafstand fra boafdelingerne.

Aktiviteter

Værkstedet giver et indholdsrigt, varieret og udviklende dagtilbud, der er målrettet den enkelte. Vores hverdag tager udgangspunkt i processen omkring de ting vi fremstiller, og har mere fokus på processen end selve produktet.  Værkstedet har følgende værkstedsaktiviteter: Sy- og væve værksted, kreativværksted, træværksted, sanserummet, naturværksted, motionsrum samt motionshold, der foregår ude af huset, computerværksted, køkken, med mulighed for ADL træning (almindelig dagligdags læring..). Der kan også være aktiviteter ud af huset, som eksempel gåture, busture, udflugter, cykelture, ridning og svømning. Som udgangspunkt er der 4-5 værksteder i gang hver formiddag og hver eftermiddag.

Dagsforløb

Dagligdagen er tilrettelagt i en genkendelig struktur. Den enkelte borgers dagsforløb er individuelt tilrettelagt.

Butik

De produkter, der bliver fremstillet, bliver solgt i vores egen butik i Ringe på Algade 76. En dag om ugen er der tre borgere, der sammen med en medarbejder arbejder i butikken. Butikken drives i samarbejde med Centrumværkstedet i Ringe.  Butikkens åbningstider er, (med forbehold for ændringer):

  • Mandag kl. 12 -15
  • Tirsdag kl.10 -13
  • Onsdag kl. 10 - 13
  • Torsdag kl.10 -15

Fysiske rammer

Værkstedet har til huse i egne lokaler, der er forbundet med Hus A og Hus C med flisegange, så beboerne har mulighed for selv at færdes mellem bo- og dagtilbud. Flisegangene er overskuelige og trin er visuelt markeret af hensyn til borgere med fysiske handicaps. Borgerne fra Hus A indgår i mindre fællesskaber på værkstederne. Ved pauser og ved frokost har en del af borgere egne pauserum. Borgerne fra Hus C har hver deres aktivitetsrum, hvor der er mulighed for at skærme dem fra de andre brugere af værkstedet. Aktivitetsrummet er basen, hvor borgere har aktiviteter og holder pause. Som en del af udearealerne er der sansehave, hvor der er små afgrænsede rum med gynger, trampolin, drivhus, bålplads med bålhytte samt træer med forskellige slags blade, der giver forskellige sanseoplevelser. I sansehaven er der et stort udeværksted, hvor der er mulighed for at arbejde med træ, gibs- og betonstøbning, lerarbejder samt årstidsbestemte aktiviteter.

Pædagogik

Vi arbejder med udgangspunkt i pædagogiske metoder TEACCH og KRAP. Metoderne er anerkendte og veldokumenterede, og vi har gode erfaringer med dem.

Læse mere om metoderne. Vi har en individuel tilgang til den enkelte, og udarbejder individuelle støttesystemer, der kan bestå af visuelle hjælpesystemer eller procesbeskrivelser. Værkstedets personale arbejder tæt sammen med personalet på boafdelingerne, for at give borgerne de mest optimale muligheder for støtte i hverdagen.

Pladserne

Værkstedernes personale arbejder sammen med personalet på boafdelingerne, for at give borgerne de mest optimale muligheder for støtte i hverdagen.
Målet med beskæftigelsen er at støtte de enkelte borgere i en alsidig udvikling, og at de styrker deres færdigheder.

Pårørenderåd

På Holmehøj og Kirkevej har vi et pårørenderåd, som omfatter pårørende til borgerne på disse matrikler. Pårørenderådet holder møde ca 4 gange om året. Læs yderligere om pårørenderådet


Siden er sidst opdateret 22-1-2019
Børne- og Autismecenter