Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT |

Orange banner med Region Syddanmarks logoRegion SyddanmarkAutismecenter Syddanmark

Kirkevej Værkstedet

Hvem kan få et dagtilbud på værkstedet på Kirkevej?

Værkstedet på Kirkevej er for borgerne i Hus A og Hus C på Kirkevej i Kværndrup. Borgerne har autisme, autismelignende træk eller andre udviklingsforstyrrelser der gør, at de profiterer af en autismepædagogisk tilgang i et miljø med struktur og genkendelighed.

Læs mere om Autismecenter Syddanmarks specialområder indenfor autisme her.

Hvordan er hverdagen?

En hverdag med en genkendelig struktur

Dagligdagen er tilrettelagt i en genkendelig struktur. Den enkelte borgers dagsforløb er individuelt tilrettelagt. Værkstedet giver et varieret og udviklende dagtilbud, der er målrettet den enkelte.

Værkstedsaktiviteter med fokus på processen

Processen er vigtigere end produktet, men i hverdagen tager vi udgangspunkt i de ting vi producerer. Vi har sy- og væveværksted, kreativværksted, træværksted, sanserum, naturværksted, motionsrum samt motionshold, der foregår ude af huset, computerværksted, køkken med mulighed for ADL træning (Almindelig Dagligdags Læring). Der er også mulighed for gå- og busture, udflugter, cykelture, ridning og svømning. Hver formiddag og hver eftermiddag er der 4-5 forskellige aktiviteter.

Hvilken indflydelse har jeg på min hverdag?

Borgerne har indflydelse på deres eget liv i det omfang, som borgerne formår. Vi arbejder for at give borgerne indflydelse på deres eget liv, også selvom borgerens handicap medfører begrænsninger i muligheden for indflydelse. Vi arbejder systematisk med støttet selvbestemmelse, hvor borgerne støttes i at foretage valg, ved at medarbejderne tilrettelægger muligheder for at vælge.

Hvordan er samarbejdet med de pårørende?

Pårørende er vigtige samarbejdspartnere og vi ønsker at pårørende føler sig velkomne. Det er dog bedst for borgerne, at besøgene bliver aftalt i forvejen. Pårørende er også velkomne til at aftale et møde/samtale efter behov.
Forældre/pårørende har mulighed for at deltage i borgerens ’Individuel-plan-møde sammen med den kommunale sagsbehandler, andre fagpersoner, medarbejdere og afdelingsleder.

Kan mine pårørende gøre mere?

Pårørende har også mulighed for at deltage i pårørende rådet.

Læs mere om pårørende samarbejdet her.

Hvordan er omgivelserne og de fysiske rammer?

Den fysiske indretning af værkstedet

Værkstedet har egne lokaler, med mange rum, hvor det er muligt at afskærme. Borgerne fra Hus A indgår i mindre fællesskaber på værkstederne. Ved pauser og ved frokost har en del af borgere egne pauserum. Borgerne fra Hus C har hver deres aktivitetsrum, hvor der er mulighed for at skærme dem fra de andre brugere af værkstedet. 

Gode udearealer og sansehave

På Kirkevej er der grønne områder samt en sansehave med afgrænsede rum med gynger, trampolin, drivhus, bålplads med bålhytte samt træer med forskellige slags blade, der giver forskellige sanseoplevelser. Der er desuden et område med basketkurv og en bane, hvor der kan køres på mooncars.

I gåafstand fra Hus A og Hus C

Værkstedet er forbundet med Hus A og Hus C med flisegange, så borgerne selv kan gå frem og tilbage. 

Hvordan arbejder personalet?

Du kan forvente at medarbejderne tager udgangspunkt i dine ønsker og ressourcer.

At støtte den enkelte borger i en alsidig udvikling og at styrke borgernes færdigheder er målet med arbejdet på værkstedet. Medarbejderne på værkstedet samarbejder med medarbejderne i Hus A og Hus C om at give alle borgere de mest optimale muligheder for støtte i hverdagen.
Vi bruger individuelle støttesystemer, der kan være på en mobiltelefon, en tablet eller tavler.

Rehabilitering og en anerkendende tilgang er vores udgangspunkt. Vi arbejder udfra metoder som TEACCH og KRAP

Lære mere om hvordan vi arbejder her

Salg af produkter i butikken i Ringe

Produkterne fra værkstedet sælges i vores butik i Ringe på Algade 76. Borgerne på værkstedet er med i butikken en dag om ugen. Butikken drives i samarbejde med Centrumværkstedet i Ringe.

Butikkens normale åbningstider er:

Mandag kl. 12 - 15

Onsdag kl. 10 - 13

Torsdag kl. 10 - 15


Senest opdateret den 15-07-2019
Skriv til Socialområdet