Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT |

Orange banner med Region Syddanmarks logoRegion SyddanmarkAutismecenter Syddanmark

Kirkevej, Hus A

Hvem kan bo på i Hus A på Kirkevej?

Hus A på Kirkevej er et botilbud til unge voksne med autisme. Borgerne har autisme, autismelignende træk eller andre udviklingsforstyrrelser. Borgerne har behov for et højt specialiseret tilbud for at få den nødvendige støtte og vejledning.

Læs mere om Autismecenter Syddanmarks specialområder indenfor autisme her.

Hvordan er boligen og de fysiske rammer?

I Hus A er der lejligheder til 14 borgere. Lejlighederne er på cirka 40 kvadratmeter og har tekøkken, bad og toilet samt terrasse. Der er fællesarealer med stue, opholdsrum og køkken.

Kirkevej Hus A

Hvordan er hverdagen?

En hverdag med en genkendelig struktur

Som borger kan du forvente en dagligdag med en genkendelig struktur, der er planlagt ud fra dine behov og forudsætninger. Borgernes aktiviteter planlægges ud fra den enkeltes ønsker og sammen med den enkelte. Det kan være fastlagte ugentlig fritidsaktiviteter som for eksempel være ridning og kan foregå i små grupper. 

Hvad sker der i dagtimerne?

De fleste af borgerne i Hus A har et dagtilbud på værkstedet på Kirkevej. Enkelte borgere har også aktiviteter i botilbuddet i dagtimerne. Læs om værkstedet her.

Hvilken indflydelse har jeg på min hverdag og for mit liv?

Borgerne har indflydelse på deres eget liv i det omfang, som borgerne formår. Vi arbejder for at give borgerne indflydelse på deres eget liv på selvom borgerens handicap medfører begrænsninger i muligheden for indflydelse. I Hus A på Kirkevej arbejder vi systematisk med støttet selv- og medbestemmelse, hvor borgerne støttes i at foretage valg ved at medarbejderne tilrettelægger muligheder for at vælge

Hvordan er samarbejdet med de pårørende?

Pårørende er vigtige samarbejdspartnere, og vi ønsker at pårørende føler sig velkomne. Det er dog bedst for borgerne, at besøgene bliver aftalt i forvejen. Pårørende er også velkomne til at aftale et møde/samtale efter behov.
Forældre/pårørende har mulighed for at deltage i borgerens ’Individuel-plan-møde sammen med den kommunale sagsbehandler, andre fagpersoner, medarbejdere og afdelingsleder.

Kan mine pårørende gøre mere? 

Pårørende har også mulighed for at deltage i pårørende rådet. Læs mere om pårørende samarbejdet her.

Hvordan er maden?

Borgerne betaler til en fælles kostordning og maden er sund og varieret. Maden tilberedes i køkkenet på Kirkevej udfra en fast 5-ugers madplan, så maden er genkendelig for borgerne. I weekenderne samarbejder borgere og medarbejdere om madlavningen, og borgerne deltager i madlavningen i det omfang, som borgerne kan.

Hvordan arbejder personalet?

Du kan forvente at medarbejderne tager udgangspunkt i dine ønsker og ressourcer. Vi bruger individuelle støttesystemer, der kan være på mobiltelefon, en tablet eller tavler. Rehabilitering og en anerkendende tilgang er vores udgangspunkt. Vi arbejder udfra metoder som TEACCH og KRAP.  Lære mere om hvordan vi arbejder her.

Hvordan er omgivelserne?

Kirkevej ligger i udkanten af Kværndrup på Sydfyn. Borgerne støttes i at bruge nærmiljøets muligheder. På Kirkevej er der grønne områder, samt en sansehave med afgrænsede rum med gynger, trampolin, drivhus, bålplads med bålhytte samt træer med forskellige slags blade, der giver forskellige sanseoplevelser. Der er desuden et område med basketkurv og en bane, hvor der kan køres på mooncars.


Senest opdateret den 15-07-2019
Skriv til Socialområdet