Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT |

Region SyddanmarkAutismecenter Syddanmark

Teglgårdsparken

Teglgårdsparken er et botilbud til unge og voksne med autisme, der har brug for hjælp med en rehabiliterende og autismepædagogisk tilgang og samtidig ønsker en bolig, der ikke er "institutionslignende". Der er personale i tidsrummet fra kl. 7-23.

Boligen og antal pladser

Teglgårdsparken har 7-8 pladser efter Servicelovens § 107 og § 108 samt mulighed for § 67. Der er to-rumsboliger med egen indgang og fællesarealer med køkken og fællesområder. Tilbuddet rummer en bred målgruppe indenfor autismespektrummet. Bygningerne er tre fritliggende gule parcelhuse.

Omgivelser

Botilbuddet ligger ved en mindre ugenert vej i Teglgårdsparken i Middelfart. Der er gåafstand til centrum af Middelfart og det er tæt på skov og strand.

Kost

Som borger har man mulighed for at deltage i en fælles kostordning, hvor borgerne på skift står for tilberedning af aftensmaden i samarbejde med personalet. Vi har en kostpolitik om, at maden skal være sund og varieret.

Hverdagen

I hverdagen har borgerne hver deres egen individuelle hverdag, der er tilrettelagt efter deres egne ønsker og behov. Dagligdagen har en fast og genkendelig struktur, og det er med til at give ejerskab og tryghed i hverdagen.

Pædagogik

I Teglgårdsparken arbejder personalet ud fra en rehabiliterende og autismepædagogiske tilgang, der er anerkendende og ressourcefokuseret og tager udgangspunkt i den enkelte borger.

I Teglgårdsparken anvendes metoderne TEAACH, KRAP, KAT-kassen og Low Arousal. Der tages altid udgangspunkt i den enkelte borgere i valget af metoder.  Læs mere om metoderne.

Vi har en individuel tilgang til den enkelte og bruger individuelle støttesystemer; social stories, procesbeskrivelser samt billeder og tekst.

Den enkelte borgeres mål og delmål formuleres i samarbejde med borger og sagsbehandler samt i dialog med forældre/pårørende.

Brugerindflydelse

Borgerne har selv- og medbestemmelse i forhold til deres eget liv i det omfang, som borgerne formår. Den enkelte borger samarbejder med personalet og pårørende om sin egen udvikling. Der holdes ugentlige fællesmøder, hvor borgerne kan komme med ønsker om ture m.v.

Samarbejdet med pårørende

Vi ønsker et tæt samarbejde med pårørende og nøgleordet er dialog. Vores samarbejde med pårørende foregår i samarbejde og efter aftale med borgerne. Vi lægger vægt på, at have et miljø, hvor pårørende føles sig velkomne. Pårørende er også velkomne til at aftale et møde/samtale efter behov.

 

Børne- og Autismecenter
Fotograf - Betina Styrbæk Frost

 

Børne- og Autismecenter
Fotograf - Betina Styrbæk Frost

 


Siden er sidst opdateret 22-1-2019
Børne- og Autismecenter