Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT |

Orange banner med Region Syddanmarks logoRegion SyddanmarkAutismecenter Syddanmark

Frivillighed

På de sociale centre i Region Syddanmark ønsker vi, løbende at styrke og udvikle vores arbejde med frivillighedsområdet. Frivillighed kan have mange former, og det fælles for de frivillige indsatser er, at de skal skabe værdi for borgerne. Både for de der modtager og for de der yder en frivillig indsats.

Frivillige bidrager med noget helt særligt

Frivillige kan bidrage med noget helt særligt, da frivillige kan berige livet for borgerne ved Autismecenter Syddanmark ved at give nye og spændende oplevelser. Frivillige erstatter ikke medarbejdernes indsats og din frivillige indsats skal ikke være en erstatning for personalet. Indsatsen fra frivillige er højt værdsat, og vi byder gerne frivillige velkomne.

Har du en interesse, som du vil dyrke sammen med en borger ved Autismecentret?

Flere af borgerne ved Autismecentret har en interesse, som de gerne vil dele med en, der har samme interesse. En fælles interesse giver et fællesskab - noget som man kan være fælles om. En frivillig kan eksempelvis være en hundeejer, der vil komme på besøg sammen med sin hund, der så kan være ”besøgshund”. klik her for at se flere eksempler.

”Strikke ven” søges til Holmehøj i Ringe

Strikker du og vil du bruge et par timer om ugen som frivillig? Så er det lige dig vi søger til Holmehøj i Ringe, hvor der bor en dame med autisme. Hun vil gerne strikke og vil nyde at have en ”strikke ven”. Derfor søger vi en frivillig, der vil komme et par timer om ugen med sit strikketøj og strikke i fællesskab. 

Introduktionssamtale og en fast kontaktpersoner

Når du starter som frivillig, bliver du inviteret til en introduktionssamtale og du får en fast kontaktperson, der er din daglige kontakt og dit bindeled til ledere og personale.
Din kontaktperson sørger for, at du får en god introduktion til dine frivillige opgaver.

Frivillige får ikke løn, men er en vigtig del af helheden

Som frivillig kan du forvente

  • At kunne gøre en forskel for et andet menneske
  • At blive værdsat og anerkendt for din indsats
  • At du få relevant information samt vejledning og støtte, når der er behov for det
  • En løbende dialog med din kontaktperson 
  • Erfaringsudveksling og fælles arrangementer med andre frivillige

Som frivillig er du omfattet af regionens forsikring og du har tavshedspligt

Regionen forsikrer alle frivillige, mens de udfører frivilligt arbejde for regionen og som frivillig har du også tavshedspligt. Klik her og læs mere om at være frivillig.

Autismecenter Syddanmarks målgrupper og afdelinger

Autismecenter Syddanmark har tilbud, der er målrettet børn, unge og voksne med autisme samt voksne, der er døve, blinde eller døvblinde og har en udviklingshæmning eller hjerneskade. Autismecenter Syddanmarks afdelinger er beliggende i Odense, Middelfart, Ringe, Kværndrup og Kolding.

 


Senest opdateret den 21-04-2021
Skriv til SocialområdetTilgængelighedserklæring