Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT |

Orange banner med Region Syddanmarks logoRegion SyddanmarkAutismecenter Syddanmark

Kirkevej, Hus C

Hvem kan bo i Hus C på Kirkvej?

Hus C på Kirkevej er et botilbud til voksne med autisme, der har en yderligere særlig adfærd, hvilket kan være udadreagerende, selvskadende adfærd og/eller selvstimulerende adfærd. Derved har boligerne karakter af særforanstaltninger.

Læs mere om Autismecenter Syddanmarks specialområder indenfor autisme her.

Hvordan er boligen og de fysiske rammer?

I Hus C er der 6 lejligheder. Lejlighederne er på cirka 40 kvadratmeter og har tekøkken, bad og toilet samt terrasse. Der er fællesarealer som stue, opholdsrum og køkken.

Hvordan er hverdagen?

En hverdag med en genkendelig struktur

Borgernes dagligdag har en fast og genkendelig struktur, der er planlagt ud fra en den enkeltes behov og forudsætninger. 

Hvad sker der i dagtimerne?

De fleste af borgerne i Hus C har et dagtilbud på Kirkevejs værksted. Enkelte borgere har også aktiviteter i botilbuddet i dagtimerne.

Læs om værkstedet her.

Hvordan er omgivelserne?

Kirkevej ligger i Kværndrup på Sydfyn. Borgerne støttes i at bruge nærmiljøets muligheder. På Kirkevej er der grønne områder samt en sansehave med afgrænsede rum med gynger, trampolin, drivhus, bålplads med bålhytte samt træer med forskellige slags blade, der giver forskellige sanseoplevelser. Der er desuden et område med basketkurv og en bane, hvor der kan køres på mooncars.

Hvilken indflydelse har jeg på min hverdag og for mit liv?

Borgerne har indflydelse på deres eget liv i det omfang, som borgerne formår. Vi arbejder for at give borgerne indflydelse på deres eget liv selvom borgerens handicap medfører begrænsninger i muligheden for indflydelse. I Hus C arbejder vi systematisk med støttet selvbestemmelse, hvor borgerne støttes i at foretage valg, ved at medarbejderne tilrettelægger muligheder for at vælge

Hvordan er samarbejdet med de pårørende?

Pårørende er vigtige samarbejdspartnere og vi ønsker at pårørende føler sig velkomne. Det er dog bedst for borgerne, at besøgene bliver aftalt i forvejen. Pårørende er også velkomne til at aftale et møde/samtale efter behov.

Forældre/pårørende har mulighed for at deltage i borgerens ’Individuel-plan-møde sammen med den kommunale sagsbehandler, andre fagpersoner, medarbejdere og afdelingsleder.

Kan mine pårørende gøre mere? 

Pårørende har også mulighed for at deltage i pårørende rådet.

Læs mere om pårørende samarbejdet her.

Hvordan er maden?

Borgerne betaler til en fælles kostordning og maden er sund og varieret. Maden tilberedes i køkkenet på Kirkevej udfra en fast 5-ugers madplan, så maden er genkendelig for borgerne. I weekenderne samarbejder borgere og medarbejdere om madlavningen, og borgerne deltager i madlavningen i det omfang, som borgerne kan.

Hvordan arbejder personalet?

Du kan forvente at medarbejderne tager udgangspunkt i dine ønsker og ressourcer. Rehabilitering og en anerkendende tilgang er vores udgangspunkt. Vi arbejder udfra metoder som TEACCH og KRAP. 

Lærer mere om hvordan vi arbejder her.


Senest opdateret den 15-07-2019
Skriv til Socialområdet