Skip til primært indhold

Æblehavens Historie

Æblehaven er bygget i 1977. Omstændighederne for opførelsen af bygningen har sin egen historie, som flere af de nuværende borgere har været en del af.

Æblehaven blev oprindelig indrettet til 12 børn/unge mennesker der boede på Gammel E i 1977. Gammel E var en del af Kolding Fjord, og derved Centralinstitution Brejning. Æblehaven blev oprettet som en institution, hvor værelserne var små og kun til at sove i og livet skulle leves på fællesarealerne. Det var en stor forbedring, da beboerne tidligere havde boet på sovesal. Det var nogle ildsjæle og særligt Elsa Ingstrup, der arbejdede for oprettelsen af Æblehaven, og som vi i dag takke for, at der blev bygget et hus på skrænten ved Kolding Fjord.

Her kan du læse flere historier om Æblehaven

”Her er mit liv” kapitel 3 ”Langt ude i skoven skete et udviklingsspring” er om en beboer på Æblehaven. Udgivet af Socialpædagogerne Landsforbund. Februar 2013, klik for at læse.
 
”Pårørende glade for bostedet Æblehaven i Kolding” Artikel fra Jyske Vestkysten fra 28. juli 2012, klik for at læse.
 
”Bedre boliger på vej i Æblehaven” Artikel fra Jyske Vestkysten fra fredag 22. maj 2009, klik for at læse.
 
Elsa Ingstrups historie. Elsa Ingstrup var mor til Karsten som boede på Æblehaven fra indflytning i 1977 og til december 2005 hvor han døde, klik for at læse.

APPFWU02V