Skip til primært indhold

Bihuset Døgn

Bihuset Døgn er et botilbud i Odense til børn og unge med gennemgribende udviklingsforstyrrelser indenfor det autistiske spektrum.

Hvem kan bo på Bihuset Døgn?

Målgruppen er børn og unge med gennemgribende udviklingsforstyrrelser indenfor det autistiske spektrum, herunder infantil autisme, atypisk autisme og aspergers syndrom. Bihuset Døgn har har pladser efter Barnets Lov § 43 stk. 1, nr. 6 og  Lov om Social Service §107.

Boligen og de fysiske rammer

Bihuset ligger i udkanten af Odense og har plads til 18 børn og unge. Bihuset Døgn ligger på en skrånende grund omgivet af en mindre skov. Huset er delt i tre grupper med seks værelser i hver. Hver gruppe har køkken, stuer, udestuer og badeværelser. I husets underetage er der mødelokale og motionsrum.

Der er legeplads med gynger og legeredskaber samt en skovlegeplads med legehus og balanceredskaber på Bihusets grund.

Lige ved siden af børnenes skole

Bihuset Døgn ligger lige ved siden af Enghaveskolen, der er en specialskole for børn med autisme. Langt de fleste af børnene og de unge har deres skole tilbud på Enghaveskolen.

En hverdag med en genkendelig struktur

Børnene og de unges dagligdag har en genkendelig struktur, der er planlagt ud fra den enkeltes behov og forudsætninger. Et typisk dagsforløb er at skoledagen begynder kl. 8.30, og kl. 14.50 kommer børnene/de unge hjem fra skole og begynder eftermiddagens aktiviteter. Tilberedningen af aftensmaden begynder kl. 17, og vi spiser kl. 18. Om aftenen er der hygge og afslapning i stuen eller på værelserne. 

Samarbejde med forældre og pårørende

Forældrene og pårørende er vigtige samarbejdspartnere og vi ønsker at forældre og pårørende føler sig velkomne.

Forældre og pårørende har mulighed for at deltage i pårørenderådet.

Læs mere om pårørende samarbejdet, klik her.

Faglig tilgang

Vi arbejder vi udfra en anerkendende tilgang med fokus på indflydelse på eget liv. Vi arbejder udfra pædagogiske metoder som TEACCH og KRAP.

Læs mere om vores faglige metoder og tilgange

Kontaktoplysninger

Sussi Juul Kjølby

Sussi Juul Kjølby

Afdelingsleder

Bihuset, Døgn


99 44 31 01
APPFWU02V