Skip til primært indhold

Centrumværkstedet

Centrumværkstedet er for borgere med autisme, der profiterer af en autismepædagogisk tilgang i et miljø med struktur og genkendelighed. Centrumværkstedet ligger i Ringe.

Hvem kan få et tilbud på Centrumværkstedet?

Målgruppen for Centrumværkstedet er borgere med autisme, der profiterer af en autismepædagogisk tilgang i et miljø med struktur og genkendelighed. De fleste af borgerne på Centrumværkstedet bor på Holmehøj. Centrumværkstedet har pladser efter Lov om Social Service § 104.

En hverdag med en genkendelig struktur 

En hverdag med en genkendelig struktur. Dagligdagen er tilrettelagt i en genkendelig struktur, hvor dagsforløb og mødetider er tilpasset den enkelte borger. Dagen er bygget op med et formiddagsmodul og et eftermiddagsmodul, der adskilles af en frokostpause. 

Værkstedsaktiviteter med fokus på processen

Processen er vigtigere end produktet, men i hverdagen tager vi udgangspunkt i de ting, som vi producerer. Borgerne kan fremstille ting i træ, sy, væve, male og lave smykker. Der er også kultur- og motionshold, køkkenopgaver, natur-, musik-, og computerværksted. 

Indflydelse på eget liv

Borgerne har indflydelse på deres eget liv i det omfang, som borgerne formår. På Centrumværkstedet arbejder vi systematisk med selv- og medbestemmelse, hvor borgerne støttes i at foretage valg i dagligdagen.

Samarbejdet med forældre og pårørende

Forældre og pårørende er vigtige samarbejdspartnere og vi ønsker at pårørende føler sig velkomne. Det er dog bedst for borgerne, at besøgene bliver aftalt i forvejen. Pårørende er også velkomne til at aftale et møde/samtale efter behov.

Forældre/pårørende har mulighed for at deltage i borgerens "Individuel-plan-møde" sammen med den kommunale sagsbehandler, andre fagpersoner, medarbejdere og afdelingsleder.

Forældre og pårørende har også mulighed for at deltage i pårørenderådet. 

Læs mere om pårørende samarbejdet her

Nærmiljø

Landlige omgivelser med udsigt og gode udearealer. Centrumværksteder ligger 2-3 kilometer fra Ringe ved en grusvej med udsigt over Ringe Sø og åbne marker. Borgerne har mulighed for udeaktiviteter hele året i den store have med bålhytte, frugttræer og buske. 

Kort afstand til Holmehøj

De fleste borgere fra Holmehøj går eller cykler til Centrumværkstedet.

Faglig tilgang

På Holmehøj arbejder vi ud fra en anderkendende tilgang med fokus på indflydelse på eget liv. Vi arbejder ud fra pædagogiske metoder som TEACCH og KRAP.

Læs mere om hvordan vi arbejder, klik her.

Salg af produkter i butikken i Ringe

Produkterne fra værkstedet sælges i vores butik i Ringe på Algade 76. Borgerne på værkstedet er med i butikken to dage om ugen.

Butikkens normale åbningstider er:

Mandag: kl. 12 - 15
Torsdag: kl. 9.30 - 15.

Kontaktoplysninger

Lisa Vinther Hansen

Lisa Vinther Hansen

Afdelingsleder

Holmehøj Hus B og Centrumværkstedet


23 49 66 72
APPFWU01V