Skip til primært indhold

Teglgårdsparken

Teglgårdsparken er et botilbud til unge og voksne med autisme. Tilbuddet består af 4 huse, hvor borgerne har deres egen bolig.

Hvem kan bo på Teglgårdsparken?

Teglgårdsparken er et botilbud til unge og voksne med autisme, der har brug for hjælp med en rehabiliterende og autismepædagogisk tilgang og samtidig ønsker en bolig, der ikke er "institutionslignende". Tilbuddet rummer en bred målgruppe indenfor autismespektrummet. Teglgårdsparken har pladser efter Lov om Social Service §§ 107 og 108 samt mulighed for § 43. Der er personale i tidsrummet fra kl. 7-23.

Hvordan er boligen og de fysiske rammer?

Botilbuddet Teglgårdsparken ligger i Middelfart ved en mindre ugenert vej i Teglgårdsparken. Der er gåafstand til centrum af Middelfart og det er tæt på skov og strand. Lejlighederne er to-rumsboliger med egen indgang og fællesarealer med køkken og stue. Lejlighederne er placeret i fire fritliggende gule parcelhuse.

En hverdag med en genkendelig struktur

Som borger kan du forvente en dagligdag med en genkendelig struktur, der er planlagt ud fra dine behov og forudsætninger. Borgerne har hver deres egen individuelle hverdag, der er tilrettelagt efter deres egne ønsker og behov.

Hvilken indflydelse har jeg på min hverdag og for mit liv?

Borgerne har selvbestemmelse i forhold til deres eget liv i størst muligt omfang. Den enkelte borger samarbejder med personalet og pårørende om sin egen udvikling. Der holdes ugentlige fællesmøder, hvor borgerne kan komme med ønsker til ture m.v.

Hvordan er samarbejdet med de pårørende?

Vi ønsker et tæt samarbejde med pårørende og nøgleordet er dialog. Vores samarbejde med pårørende foregår i samarbejde og efter aftale med borgerne. Vi lægger vægt på, at have et miljø, hvor pårørende føles sig velkomne. Det er dog bedst for borgerne, at besøgene bliver aftalt i forvejen. Pårørende er også velkomne til at aftale et møde/samtale efter behov.

Kan mine pårørende gøre mere?

Pårørende har også mulighed for at deltage i pårørende rådet.

Læs mere om pårørende samarbejdet her.

Hvordan er maden?

Som borger har man mulighed for at deltage i en fælles kostordning, hvor borgerne på skift står for tilberedning af aftensmaden i samarbejde med personalet. Vi har en kostpolitik om, at maden skal være sund og varieret.

Hvordan arbejder personalet?

Du kan forvente at medarbejderne tager udgangspunkt i dine ønsker og ressourcer. Den enkelte borgeres mål og delmål formuleres i samarbejde med borger og sagsbehandler. Rehabilitering og en anerkendende tilgang er vores udgangspunkt. Vi arbejder udfra metoder som TEACCH og KRAP og med et mål om at borgeren kan flytte i egen bolig (evt. med støtte).

Lær mere om hvordan vi arbejder her.

 

Kontaktoplysninger

Betina Styrbæk Frost

Betina Styrbæk Frost

Afdelingsleder

Teglgårdsparken, Autismecenter Syddanmark


51 33 84 78
APPFWU01V