Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT |

Region SyddanmarkAutismecenter Syddanmark

Centrumværkstedet

Målgruppen

Borgere fra Botilbuddet på Holmehøjvej samt borgere med autisme, der bor i egen bolig (eksterne brugere).

Målsætning

Målet med beskæftigelsen er at støtte de enkelte borgere i en alsidig udvikling, og at borgerne styrker deres færdigheder.

Pladser

Centrumværkstedet er normeret til 16 borgere, der er i øjeblikket 17 borgere.

Aktiviteter

Værkstedet giver et indholdsrigt, varieret og udviklende dagtilbud, der er målrettet den enkelte. På værkstederne fremstiller borgerne blandt andet ting i træ, de syr, væver, maler og laver smykker. Desuden er der kultur- og motionshold, køkkenopgaver, natur-, musik-, og computerværksted.

Dagsforløb

Dagligdagen er tilrettelagt i en genkendelig struktur. Dagsforløb og mødetider er individuelt tilpasset den enkelte. Dagen er bygget op med et formiddagsmodul og et eftermiddagsmodul, der adskilles af en frokostpause. Værkstedet er åbent mandag, tirsdag og onsdag kl. 9-15, onsdag kl. 11.30-15 og fredag kl. 9-14.30.

 

Børne- og Autismecenter

 


Butikken

De produkter, der bliver fremstillet, bliver solgt i vores egen butik i Ringe på Algade 76. Butikken er åben tre dage om ugen. Butikken drives i samarbejde med Værkstedet på Kirkevej i Kværndrup. Butikkens åbningstider er: (med forbehold for ændringer).

Mandag

kl.

12-15

Onsdag

kl.

10-13

Torsdag

kl.

10-15

 

Fysiske rammer

Centrumværksteder er et stort hus i flere niveauer, der ligger nedad en grusvej med udsigt over Ringe Sø og åbne marker. Der er en stor have med frugttræer, buske og mulighed for aktiviteter for borgerne hele året. De fleste borgere går eller cykler til Centrumværkstedet.

Pædagogik

Vi arbejder med udgangspunkt i de pædagogiske metoder TEACCH og KRAP. Læs mere om Sådan arbejder vi.

Vi har en individuel tilgang til den enkelte. Vi bruger individuelle støttesystemer; social stories, boardmaker, procesbeskrivelser, konkreter samt billeder og tekst. Værkstedets personale samarbejder med personalet fra boafdelingerne, for at give borgerne de mest optimale muligheder for støtte i hverdagen.

Pårørenderåd

På Holmehøj og Kirkevej har vi et pårørenderåd, som omfatter pårørende til borgerne på disse matrikler. Pårørenderådet holder møde ca 4 gange om året. Læs yderligere om pårørenderådet


Siden er sidst opdateret 16-5-2019
Børne- og Autismecenter