Sådan arbejder vi på Nymarksvej
På Nymarksvej arbejder vi dedikeret med at støtte hver enkelt borger i deres personlige udvikling. Vores pædagogiske praksis tager altid udgangspunkt i borgerens ønsker, behov og ressourcer.
Vi tror på, at den bedste støtte opstår i et tæt og respektfuldt samarbejde mellem borger, personale og de pårørende, og vi arbejder ud fra princippet om, at borgeren – i videst muligt omfang – skal have indflydelse og selvbestemmelse i eget liv.
Udvikling sker bedst, når målene er meningsfulde. Derfor opstiller vi sammen med borgeren og sagsbehandleren konkrete mål og delmål, som giver retning og motivation i hverdagen.
Vi arbejder med at skabe muligheder for at træffe valg, og støtter borgerne i både store og små beslutninger. Det gælder også i det praktiske – som at klare tøjvask, lave mad eller holde styr på rengøringen. Lige så vigtigt er det, at borgerne lærer at mærke efter og bede om hjælp, når der er behov for det.
En fælles faglig retning
Det faglige fundament i vores arbejde er baseret på Autismecenter Syddanmarks kerneopgave, som sætter en tydelig retning for vores indsats og samspil med borgerne:
”Med afsæt i den enkelte borgers ressourcer, drømme og håb styrker vi selvbestemmelsen og fremmer selvhjulpenheden, for at understøtte borgerens egen oplevelse af livskvalitet og et meningsfuldt liv.
For den enkelte borger betyder det, at vi altid
- tager afsæt i ressourcer og udviklingsmuligheder
- fokuserer på drømme og håb
- hjælper med at træffe valg på egne præmisser
- spotter det udviklingspotentiale, som giver mening og er motiverende”
I praksis betyder det, at vi har fokus på det, der virker – på det, borgeren kan og vil – og vi bygger videre derfra. Det handler om at finde og støtte det potentiale, som giver motivation og retning i livet. Du kan læse mere om Autismecentrets kerneopgave og strategi
Kerneværdier på Nymarksvej
På Nymarksvej er Socialområdets seks kerneværdier en integreret del af vores hverdag. Værdierne er med til at styrke relationerne, skabe sammenhæng og sætte retning i vores arbejde. Vi bruger dem aktivt, både i den faglige indsats og i mødet med borgerne, fordi de bidrager til at skabe størst mulig livskvalitet og mening i hverdagen.
Socialområdets 6 kerneværdier er:
- Jeg kan mest muligt selv
- Jeg er tryg
- Jeg har et indholdsrigt liv
- Jeg bestemmer selv
- Jeg har betydningsfulde relationer
- Jeg kan kunne kommunikere
Du kan læse mere om socialområdets kerneværdier og deres baggrund her.
Faglige metoder og tilgange
Vores tilgang er rehabiliterende og anerkendende. Vi arbejder blandt andet med de pædagogiske metoder TEACCH og KRAP, som begge understøtter en struktureret og ressourceorienteret tilgang.
Med TEACCH skaber vi overskuelige, genkendelige rammer, hvor struktur og forudsigelighed er centrale elementer. KRAP – Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Praksis – hjælper os med at have fokus på det, der lykkes, og giver os konkrete redskaber til at støtte borgerens trivsel og udvikling.
Hvis du er nysgerrig på metoderne bag vores arbejde, kan du læse mere om TEACCH og KRAP på siden om metoder og tilgange.
Kontakt Nymarksvej
Nymarksvej
Nymarksvej 141, 135 og 139, 7000 Fredericia

